Ambitieuze beweging Actie trekt naar de verkiezingen in De Panne

Serge Van Damme (L) en Wim Janssens (R) © MVP
Redactie KW

Tijd voor een nieuwe uitdaging, tijd voor Actie in De Panne! Deze nieuwe politieke beweging, een initiatief van vrije denkers, vond Actie een toepasselijke naam om mee naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen te trekken.

De nieuwe beweging Actie kiest resoluut voor een complete ommezwaai in het politieke landschap van De Panne – Adinkerke. Verrassend is wel dat Serge Van Damme een van de trekkers is. Serge Van Damme is al meerdere legislaturen een vaste waarde. Hij gooit het na 18 jaar als schepen en 6 jaar als fractieleider van de oppositie over een heel andere boeg: “Het is tijd voor nieuw bloed, een nieuwe generatie met durf en visie” klinkt het overtuigd. Serge Van Damme zal als lijstduwer de nieuwe generatie lanceren en haar begeleiden. De plaats van lijsttrekker laat hij over aan Wim Janssens, die kan rekenen op de steun van een team jonge, ongebonden kandidaten.

Wim Janssens (39) is een jonge ondernemer en een nieuw gezicht bij de lokale verkiezingen. Hij is getrouwd met Sue-Ann en vader van twee zonen. Deze interieurarchitect draagt beroepshalve niet alleen zijn steentje bij tot het renoveren van architecturale pareltjes in De Panne, hij volgt ook op de voet de vernieuwingswerken in het centrum. En het kan allemaal nog veel beter, vindt Wim: “Met Actie staat er een nieuwe generatie op, een generatie met ambitie die een alternatief en een gezond toekomstperspectief wil bieden voor de traditionele politiek. Met positieve impulsen willen we De Panne en Adinkerke terug op de kaart zetten. Denk maar aan de constructieve en positieve ideeën die wij formuleerden in de dossiers van onder meer de Dumontwijk, de Zeedijk en de Markt. Wij trekken naar de gemeenteraadsverkiezingen om de inwoners van De Panne en Adinkerke geen onbetaalbare plannen onder hun neus te schuiven, maar projecten op maat van onze gemeente, waarbij het gemeenschappelijk belang voorop staat. We willen constructief bouwen aan een gemeente waarin we onze kinderen en kleinkinderen graag zien opgroeien. Een gemeente met betaalbare woningen waar het aangenaam wonen, werken en ontspannen is, die nog professionele toekomstperspectieven biedt. We willen de lokale economie (toerisme, handel, horeca, zelfstandige activiteiten, …) aanmoedigen en nieuwe impulsen geven. Actie zal zich ook engageren om een echt sociaal beleid te voeren, zodat diegenen die nu te vaak vergeten worden nieuwe kansen krijgen met het oog op een betere toekomst.

Inspraak en samenspraak zijn geen loze woorden. Actie zal binnenkort een bevraging organiseren waarin de bewoners van De Panne en Adinkerke hun bezorgdheden kunnen bekendmaken. Op basis van deze resultaten willen we de problemen nog beter in kaart brengen en gepaste, constructieve oplossingen uitwerken. De slogan van Actie is dan ook zeer toepasselijk ‘Uw mening is onze kracht!”

De unieke combinatie van jong en ambitieus nieuw bloed, aangevuld met de kennis en de ervaring die in de groep aanwezig is, kan een nieuwe frisse wind laten waaien door het gemeentebestuur.

(MVP)