"Als ouder sta je machteloos"

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 18:27

"We liggen er wakker van." De ouders van het Antwerpse SP-A-boegbeeld Tom Meeuws (47) zien met lede ogen hoe hun zoon de afgelopen weken in een mediastorm terecht kwam. Zelf mijden Maaike Vangheluwe (76) en Eric Meeuws (83) de belangstelling liever. Toch willen ze graag even schetsen hoe 'hun Tom' echt is. Hoe hij opgroeide als geëngageerde en vlotte jongen in een kleine West-Vlaamse gemeente. Hoe hij - een beetje tegen hun zin - in de politiek terechtkwam. En hoe hij nu getekend is door de verhalen in de media. "Die heksenjacht is verschrikkelijk. Gelukkig krijgen we hier in Beveren veel steun van de mensen."

Geruchten over gesjoemel bij De Lijn, heibel over een appartement bij Land Invest en als klap op de vuurpijl: de stukgelopen relatie met N-VA-politica Liesbeth Homans die voor heel Vlaanderen op straat ligt. Maaike Vangheluwe en Erik Meeuws zijn er het hart van in dat hun zoon Tom in Antwerpen zo onder vuur ligt. Ze geven toe dat ze de jongste weken niet zoveel hebben geslapen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!