Afscheidsfeest voor Tony Vandemaele uit Dentergem: "Blij dat ik tegengewicht kon bieden"

15/03/19 om 15:00 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 10:15

Gemeenteraadslid Tony Vandemaele (70) zegt na 18 jaar de politiek vaarwel. Hij begon zijn carrière bij Stap 4, zetelde als onafhankelijke en stond mee aan de wieg van de huidige oppositiepartij Focus8720. Vandaag, vrijdag 15 maart, wacht hem nog een welverdiend bedankingsfeestje.

Het maatschappelijke engagement van Tony Vandemaele was er al voor hij zijn eerste stappen in de politiek zette. "Ik was eind jaren 90 actief als interim-voorzitter van de sportraad na het overlijden van mijn voorgangster", begint hij zijn verhaal. "Sport is altijd al een van mijn voornaamste interesses geweest. In mijn jonge jaren voetbalde ik bij KZ Dentergem. Eerst in derde, later in tweede en uiteindelijk weer in derde provinciale. Ook bij Sport- en Feestkomité De Zwaluw neem ik al jaren een coördinerende rol op. Die voetbalcarrière is na een auto-ongeval onderbroken en later kreeg ik ook een blessure aan de linkerknie. Ik ben er nog jarenlang mee blijven sukkelen, want ik ben uiteindelijk meerdere keren aan die knie geopereerd. Het was voor mij een voorzichtige, zijdelingse kennismaking met het politiek gebeuren in de gemeente."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!