Acteur op N-VA-lijst in Kortrijk

N-VA Kortrijk is blij met Tigran als kandidaat. © GF
Redactie KW

N-VA Kortrijk stelde ook deze week nieuwe kandidaten voor. Zaterdagmiddag organiseert de partij bovendien een volksfeest op het Sint-Amandsplein. “Met gratis bier en pistolets”, aldus Trui Steenhoudt.

N-VA Kortrijk geeft vanaf nu volgas naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. “W hebben intussen een busje waarop onze vier kopstukken afgebeeld staan (Axel Ronse, Kelly Detavernier, Piet Lombaerts en Rudolf Scherpereel, red.) en trekken daarmee Kortrijk rond”, aldus kandidaat-burgemeester Axel Ronse.

Zaterdag zal het busje ook op het Sint-Amandsplein op Overleie staan“, aldus campagneleidster Trui Steenhoudt. “Daar bieden we elke Kortrijkzaan tussen 11.30 uur en 14 uur een gratis pint en pistolet aan. We willen er een mooi volksfeest van maken.”

Speaker’s Corner

N-VA hamert er wel op dat het niet alleen bij feesten mag blijven en lichtte al een tipje van de sluier wat betreft zijn verkiezingsprogramma. “Het Schouwburgplein is algemeen bekend, maar mist groen en beleving“, stelt kopvrouw Kelly Detavernier. “Daarom willen we een zogenaamde Speaker’s Corner installeren. Een soort van podium waarop elke Kortrijkzaan op een bepaald tijdstip in de week zijn of haar zegje kan doen. Van de fontein willen we af, die brengt vuil met zich mee en werkt meer niet dan wel. Het ‘nieuwe’ Schouwburgplein past in ons parken- en pleinenplan waaraan we al hard hebben gewerkt.”

Armeense vluchteling

Met Mariska Callens, Tigran Atanesian en Nele Vrand maakte N-VA Kortrijk ook drie nieuwe kandidaten bekend. Mariska is 47 jaar en zaakvoerster van traiteur Mamma Mia in de Albertstraat. Nele Vrand is 46 jaar en woont in Aalbeke. Ze runt een horecazaak in Nieuwpoort en heeft samen met haar man ook een houthandel. Tigran Atanesian, tot slot, is een 55-jarige Kortrijkzaan met Armeense roots. “Ik ben 22 jaar geleden Armenië ontvlucht. Mijn vader, die politiek actief was, werd kort daarvoor vermoord. In mijn voormalige thuisland was ik acteur en regisseur en dat ben ik hier blijven doen. Bij onder meer Antigone. Integratie vind ik heel belangrijk. Nieuwkomers moeten de taal leren. Zelf leid ik regelmatig nieuwkomers rond, we trekken dan naar het Begijnhofpark of de Onze-Lieve-Vrouwekerk.”

(AXV)