8740Anders wil het anders en beter in Pittem

De lijst telt zeven nieuwe kandidaten. We zien vlnr. Marij Holvoet, Sandra Lauwers, Harry Bogaert, Tanya Harriott, Stef Maes, Walter Casier en Chris Vanthomme. © foto JG
Redactie KW

Met als slogan ‘Anders en beter’ stelde 8740Anders, de derde Pittemse speler bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, op zaterdag 22 september zijn kandidaten voor.

Uiteraard heeft ook Pittems SP.a-voorzitter en gemeenteraadslid Koen Berton de voorbije maanden niet stil gezeten en zijn vele werk resulteerde in de kiesvereniging 8740Anders, die kandidaten uit Pittem en Egem huisvest. Zij willen samen inzetten op evenwicht, rechtvaardigheid en betrokkenheid in het beleid.

Bij het overlopen van de lijst valt meteen op dat zeven van de elf kandidaten volledig nieuw zijn in de politiek. Vanaf plaats vijf komen we achtereenvolgend Chris Vanthomme, Sandra Lauwers, Harry Bogaerts, Marij Holvoet, Walter Casier, Stef Maes en Tanya Harriott tegen, die allen onbeslagen op het strijdtoneel verschijnen. Vooraan vinden we uiteraard Koen Berton als lijsttrekker. Hij wordt gevolgd door Naomi Debunne, Philippe De Backer en Mia Vanassche, die allen al in meer of mindere mate het klappen van de zweep kennen. Wat hun programma betreft, is dit opgebouwd rond drie peilers : sociaal, duurzaam en nabij.

Krachtig oppositie voeren

De ambitie van de groep is om op een krachtige, maar faire manier oppositie te voeren. Concreet willen ze door het oprichten van adviesraden de bevolking meer betrekken bij het beleid en dit laatste met concrete maatregelen dichter bij de burger brengen. Ze willen ook en vooral kansarmoede opsporen en hier met gepaste maatregelen verbetering in brengen. Ze willen ook anticiperen op de nieuwe gezinnen die met de geplande verkavelingen naar Pittem en Egem zullen komen. Via concrete en afdoende maatregelen willen ze tenslotte inzetten op een toekomstgericht veiligheids- en mobiliteitsbeleid, zodat Pittem voor jong en oud een aangename plaats is om te leven.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier