8020 BLAUW wordt 8020 OPEN voor verkiezingen in Oostkamp

Omdat enkele bestuursleden nog actief waren in binnen- en buitenland, was er maar een beperkt aantal kandidaten aanwezig, aangevuld met twee nieuwe kandidaten op de lijst. Wie de lijsttrekker wordt, zal volgende week volgens alle democratische principes bepaald worden. © PH
Redactie KW

Het was een tijdje stil rond de Oostkampse liberale partij 8020 BLAUW, maar nu komt daar verandering in.

De partij kiest bewust voor de nieuwe naam 8020 OPEN om zo naar de kiezer te trekken met een open lijst die toegankelijk is voor al wie zich kandidaat wil stellen met frisse ideeën om een open beleid te voeren voor de toekomst van alle Oostkampenaars.

“We moeten er niet schijnheilig over doen, elke partij heeft het onderste uit de kan moeten halen om een kandidatenlijst voor de verkiezingen samen te stellen”, vertelt voorzitter Filip Beernaert.

“Wij hebben alvast een resem sterke kandidaten en we willen onze lijst nog versterken met kandidaten van alle strekkingen. Ook onafhankelijken zijn welkom. Onze lijst willen we aanvullen met kandidaten die geen politieke binding of ervaring hebben, maar wel frisse en open ideeën hebben voor onze gemeente. Wie straffe plannen heeft voor onze gemeente of buren en familieleden kent die zich lokaal willen inzetten, mag ons dat zeker laten weten. We stellen een open lijst op voor een open beleid.”

(PH)