50.000 euro voor twee oranje banken?

De bank van Jeppe Hein stond aan de verlaagde Leieboorden tijdens kunstenfestival Play. (foto www.playkortrijk.be) © www.playkortrijk.be
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) hekelde maandagavond in de gemeenteraad van Kortrijk de beslissing van de stad om enkele kunstwerken van de tentoonstelling Play aan te kopen.

Hij vroeg zich af waarom er bijna 50.000 euro werd gespendeerd aan een kunstwerk dat bestaat uit twee oranje banken van kunstenaar Jeppe Hein. Het stuk stond tot enkele maanden geleden aan de verlaagde Leieboorden in het kader van stadsfestival Play. In totaal gaf de stad meer dan 100.000 euro uit aan kunstwerken van de tentoonstelling.

Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) wees op het feit dat het stadsfestival 175.000 bezoekers naar Kortrijk lokte. “Wij hebben iets meer dan een miljoen geïnvesteerd in het stadsfestival, maar er is wel zes miljoen terug naar Kortrijk gegaan. Onze cafés, hotels en andere horeca hebben daarvan geprofiteerd. Als kandidaat voor de titel van Culturele Hoofdstad willen we ons zo op de markt zetten.”

“U beweert nochtans dat u een cultuurliefhebber bent. Ik zal u met alle plezier in contact brengen met de kunstenaar. Jammer dat we de vrijwillige gevangenis niet hebben aangekocht, dat was voor u misschien nuttig geweest”, richtte Axel Ronse zich nog persoonlijk tot de fractieleider van Vlaams Belang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier