10 jonge Bruggelingen op lijst CD&V

Redactie KW

Voorzitter Niels Vermeulen (Jong CD&V) stelde samen met schepen van jeugd Franky Demon en lijsttrekker Dirk De fauw 10 jonge Bruggelingen voor die op de CD&V-lijst komen.

Jongerenvoorzitter Niels Vermeulen liet verstaan dat jongeren zich aangesproken voelen door het positieve verhaal van CD&V, waarbij samenwerking centraal staat.

“Brugge waar iedereen thuis is”

“Ons doel als jongeren is duidelijk: Brugge aantrekkelijk maken voor jonge mensen”, stelt Vermeulen. “Dit betekent groene speelruimte voor de kleinsten, fuiven voor jongeren, degelijk onderwijs voor onze studenten, betaalbaar wonen voor jongen gezinnen, ondersteuning voor jonge ondernemers…” Lijsttrekker Dirk De fauw vult aan: “De jongeren houden ons jong en scherp van geest en bouwen mee aan een Brugge waar iedereen thuis is. “

Jongerenvoorzitter Niels Vermeulen neemt net als in 2012 ook zelf deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De dertigjarige leraar uit Sint-Kruis is ook actief als hoofdanimator bij Kazou Brugge, is raadslid bij de CM en vrijwilliger en bestuurslid bij Het Entrepot. Ook gemeenteraadslid Alexander De Vos, gewezen woordvoerder en parlementair medewerker van Hendrik Bogaert staat opnieuw op de lijst. Björn De Windt uit Sint-Pieters neemt voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij ijvert vooral voor een goede mobiliteit naar en in de noordelijke deelgemeenten.

Ook aandacht voor ouderen

Ook de in India geboren Diya Janssens (32), die in de Brugse binnenstad woont, waagt haar kans. Ze is verpleegkundige en is ook de vrouw achter de Kookindi kookworkshops. Vanuit haar achtergrond in de verpleegkunde heeft ze aandacht voor de problematiek van Bruggelingen die ouder worden.

Febe Baekelandt uit Sint-Andries (19) volgt eerste bachelor bestuurskunde en Publiek Management aan Ugent. In haar vrije tijd is ze scoutsleidster. Dit zijn haar eerste stappen in de politiek. Haar grootvader was 25 jaar burgemeester (CD&V) in Pittem. Febe wil de braindrain tegen gaan, steunt het nieuwe stadion voor Club Brugge en de renovatie van het Jan Breydelstadion.

Joannes Logghe (31) uit Sint-Kruis is onderwijzer van opleiding. Na enkele jaren in het onderwijs ging hij bij Kazou aan de slag en hij werkt er nu als diensthoofd. Hij wil dat de jeugdverenigingen actief betrokken worden bij het beleid van de stad en wil dat het evenementenstrand in Zeebrugge verder uitgebouwd wordt.

Ondernemen en gezondheid

De 20-jarige Laura Arnaut uit Sint-Kruis studeert rechtspraktijk en wil een rol spelen in een politiek die staat voor meer transparantie. Gemeenteraadslid en fractieleider Pieter Marechal (35, binnenstad) is docent communicatie en was voordien woordvoerder bij Club Brugge. Hij wil gaan voor een stad waar ondernemen de volle ondersteuning krijgt.

Ramina Seidova uit de binnenstad (33) is geboren in Almaty, de vroegere hoofdstad van Kazachstan. Ze was actief als reisorganisator en behaalde het diploma Toegepaste Psychologie. Nu ze actief is in de pleegzorgsector, wil ze de pleegzorgsector meer in de aandacht plaatsen. Als officiële gids in Brugge wil ze culturele grenzen helpen opentrekken. De 19-jarige Saarte Bogaert uit Sint-Michiels studeert Verpleegkunde aan de Vives hogeschool en speelt bij de Koninklijke Speelschaar SFX. Ze pleit voor een systeem van gezondheidscheques voor jongeren tussen 0 en 26 jaar.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier