Brugge 300 transmigranten per maand in Zeebrugge

Met de hete adem van het Vlaams Belang in de nek, wil N-VA van de transmigrantenproblematiek één van dé verkiezingsthema's maken. Voormalig staatssecretaris Theo Francken kwam donderdag zelfs naar Zeebrugge om er samen met de Brugse N-VA kandidaten Maaike De Vreese en Joren Vermeersch een vernieuwd plan van aanpak voor te stellen.

Koksijde Geen rookvrij strand, geen strandcabines en geen windmolens in Koksijde

Bijna alle voorstellen die de oppositiepartijen N-VA en Koksijde Vooruit op de agenda hadden geplaatst, van de extra ingelaste gemeenteraad van 16 april, werden door de meerderheid (Lijst Burgemeester) van tafel geveegd. Van een constructieve samenwerking was er weinig te merken.

Harelbeke Vlaams Belang en Voorpost protesteren met voetzoekers tegen gebedshuis

Buurtbewoners verzetten zich al langer tegen de mogelijke komst van een gebedshuis in Harelbeke. Voor aanvang van de gemeenteraad maandagavond hielden Vlaams Belang en de rechtse beweging Voorpost een korte actie. Om hun woorden kracht bij te zetten, gebruikten de actievoerders rookbommetjes en voetzoekers. De Harelbeekse vzw Bader diende al meermaals een aanvraag in om een villa langs de Kortrijksesteenweg in te richten tot ontmoetingsplaats voor moslims uit de regio.

Brugge Veel nieuwe namen bij West-Vlaamse kandidaten voor Europa

Op de lijsten voor de Europese verkiezingen vinden we een twintigtal West-Vlamingen terug. De meeste onder hen doen voor de eerste keer mee. Van al die kandidaten is enkel Geert Bourgeois zeker van zijn zitje in het Europees Parlement : hij trekt immers de N-VA-lijst.

Woesten Woestens kerkdossier blijft aanslepen

Redactie KW

De eerste stappen in het dossier voor de restauratie van de Sint-Rictrudiskerk werden gezet in 2004. Maar vijftien jaar later staat men niet veel verder. Er zijn twee restauratiefasen gepland: een eerste voor de vensters van de kerk, een tweede voor de leibedekkingen. De uitvoering zou wel nog eens zes jaar op zich kunnen laten wachten.

Oudenburg Eigen sjerp voor Oudenburgse gemeenteraadsvoorzitter

Met de installatie van het nieuwe stadsbestuur werden al heel wat nieuwigheden ingevoerd. De zittingen van de gemeenteraad vinden niet langer in het stadhuis, maar in WZC Riethove plaats. Er is voor iedereen water voorzien. Na de gemeenteraad kunnen aanwezigen nog napraten met een drankje.

Oostende Open VLD zoekt 'Doenders' in Oostende voor fictiereeks

In Oostende werd zaterdag gezocht naar 'acteurs'. Productiehuis Geronimo, vooral bekend van de Helden van Hier-reeksen, maakt een fictiereeks over 'doenders'. De fictiereeks vormt de rode draad doorheen de campagne van Open VLD West-Vlaanderen voor de komende verkiezingen.

Eernegem Straks luxecamping aan Stationsput? Voorstel stuit op veel verzet

Komt er een glamping, een luxueuze camping, aan de Stationsput in Eernegem? Het nieuws dat er een aanvraag werd ingediend bij de gemeente, sloeg alvast in als een bom. En niet iedereen lijkt gewonnen voor het idee. Al benadrukken de aanvragers én schepen Celesta Muylle dat de plannen zich nog in een pril stadium bevinden.

Annick Lambrecht vs. Wouter Vermeersch: "En 't ligt weer aan de sossen zeker?"

Redactie KW

Het was kil en het weer was grillig. Binnen in het Memlinghuis van het Brugsch Handelsblad was het niet anders, die avond waarop wij een ontmoeting organiseerden met Annick Lambrecht van SP.A en Wouter Vermeersch van Vlaams Belang. Economisten zijn koele cijferaars - beiden hebben een economische opleiding achter de rug - maar daarvan bleef tijdens het gesprek niet zo veel overeind. Integendeel, de gemoederen durfden al eens oplopen. Een bits gesprek voorbij cijfers en tabellen.