Politiek astroloog Johan Glas én mentalist Gili voorspellen de verkiezingsuitslag

Redactie KW

Wij gingen met de gemeenteraadsverkiezingen in het achterhoofd langs bij de Johan Glas uit Marke, naar eigen zeggen een ‘politiek astroloog’. “We zitten in de overgang van een nieuw tijdperk en dat zal politieke gevolgen hebben”, stelt hij. We gingen ook eens polsen bij Gili. Hij gaat al een aantal jaar in tegen astrologen en paranormale mensen. “De meeste uitspraken stroken met de verwachtingen, niets nieuws onder de zon”, stelt Gili.

Johan Glas laat zich naar eigen zeggen niet beïnvloeden door peilingen of informatie. “Als ik de bal verkeerd sla, dan is dat maar zo. Weet je, politieke astrologie is vreselijk complex, want je moet rekening houden met tal van factoren. Daarom is het onmogelijk om te voorspellen welke politicus waar burgemeester zal worden. Ik waag me dus niet aan een pronostiek. Wel kan ik aan de hand van horoscopen bepaalde tendensen meegeven.”

Einde van het vissentijdperk

“We zitten momenteel in de overgang van een tijdperk. Een tijdperk duurt zowat 2.160 jaar. Rond deze periode loopt het vissentijdperk ten einde en start het watermantijdperk. Dat heeft tot gevolg dat het collectieve denken, eigen aan het vissentijdperk, stilaan verdwijnt en ruimte maakt voor een van dé karakteristieken van het watermantijdperk, namelijk het individuele denken.” Volgens Johan Glas is dat de verklaring waarom N-VA en bijvoorbeeld niet PVDA+ goed scoort.

Problemen met Jupiter voor De Wever

De planeten staan dus goed voor Bart De Wever. En toch voorziet Johan Glas problemen. “In de horoscoop van Bart De Wever zien we op 14 oktober Jupiter over zijn Midhemel komen. Voor politici is dat een geluksaspect. Maar Jupiter zorgt ook voor een probleem: deze planeet staat retrograde (loopt terug, red.) ten opzichte van Venus, wat in de astrologie geïnterpreteerd kan worden als onzekerheid. Daarom vermoed ik dat, als De Wever wint, hij niet zal juichen en geen burgemeester zal worden.”

Gili : “Even grote onzin als gewone astrologie”

“Van politieke astrologie had ik nog nooit gehoord. Maar het is wat mij betreft even grote onzin als gewone astrologie.” Als Gili geconfronteerd wordt met de beschouwingen van politiek astroloog Johan Glas kan hij een lach niet onderdrukken. “Iedereen kan zoiets voorspellen. Het zijn typische uitspraken voor paranormalen: zo weinig mogelijk details geven, beide mogelijkheden openhouden, zich baseren op de algemene verwachtingen. Zo kun je geen ongelijk krijgen.”

(AXV)

Meer voorspellingen in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier