Overheid moet snel beslissen over toekomst luchthaven Oostende

Redactie KW

“De luchthaven van Oostende ligt bijna tien jaar op apegapen en daar moet nu echt wel iets mee gebeuren”. Dat heeft Voka Regiovoorzitter Raf Jacxsens gezegd op de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Oostende. Hij nam geen blad voor de mond en wil dat de beslissingen voor de toekomst van de luchthaven van Oostende nu snel worden genomen.

Volgens de verenigde ondernemers van Oostende is het op de luchthaven van Oostende al veel te lang veel te rustig. De boodschap voor meer dan 2000 ondernemers en beleidsmensen klonk gisteravond scherp. ” Ik ben nu acht jaar de spreekbuis van ondernemend Oostende en al acht jaar moet ik melden dat daar gen enkele vooruitgang wordt geboekt. Onze vraag aan de Vlaamse regering is om nu een ei te leggen. Er is een kandidaat overnemer, de Franse groep Egis, wij zijn vragende partij om dat in orde te brengen”, zegt Raf Jacxens.

Dossier komt voor in commissie

Volgens ondernemend Oostende wordt er in Brussel op het departement Openbare werken en Mobiliteit te lang getalmd met de beslissingen over de toekomst voor de luchthaven. Op het kabinet van de bevoegde minister Hilde Crevits wordt ontkend dat dit dossier niet ter harte wordt genomen. Vanmiddag had de minister nog een afspraak met de verantwoordelijke administrateur generaal. Op 16 februari komt de luchthaven van Oostende ook aan bod in de commissie van het Vlaams Parlement. Misschien komt er dan meer duidelijkheid.

Overheid moet snel beslissen over toekomst luchthaven Oostende

Bekijk hier de reportage

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus, vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier