Oud-burgemeester Paul Vanhie in Ledegem verongelukt

Redactie KW

(UPDATE 2) In Ledegem is oud-burgemeester Paul Vanhie totaal onverwacht overleden. Hij raakte gekneld bij een ongeval met een vorkheftruck in de drankencentrale van zijn familie. Paul Vanhie is 56 geworden.

Paul Vanhie was jaren lid van de liberalen, kwam daarna op met een lokale lijst Actief en stapte een aantal jaar geleden over naar LDD. Hij was gedurende één ambtstermijn burgemeester van Ledegem, van 2000 tot 2006. Zijn burgemeestersjerp moest hij in 2006 doorgeven aan Bart Dochy van CD&V. Daarna stapte hij mee in het LDD-verhaal en in 2007 volgde hij z’n partijgenoot en goeie vriend Jean-Marie Dedecker op in de kamer van volksvertegenwoordigers.

Gekneld tussen vorkheftruck

Hij kwam woensdagmiddag totaal onverwacht om het leven bij een ongeval met een vorkheftruck in de gebouwen van het voormalige bierbedrijf Vanhie van zijn ouders. Hij was er alleen aan het werk, en raakte plots gekneld. Werknemers van de gemeente vonden hem, en verwittigden de hulpdiensten.

Vrijdag 3 juni begrafenis

Van Paul Vanhie wordt volgende week vrijdag 3 juni om 10.30 uur in de Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel afscheid genomen.

Later meer

(FV/JV)

Uitgebreid In Memoriam in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare. Meer ook op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier