Zelfs een titel voor AA Gent zou een beetje West-Vlaams smaken

© BELGA
Wouter Vander Stricht

In Brugge zullen ze het niet graag horen, maar ook een Gentse titel zou een beetje West-Vlaams zijn. Van Dejaegere tot de Ghelamco Arena, de inbreng uit onze provincie is niet min.

Gent wordt wel eens smalend de hoofdstad van West-Vlaanderen genoemd, omdat heel wat studenten er maar al te graag blijven plakken. Bij een bezoekje aan de Arteveldestad hoef je je dialect niet te camoufleren, ze begrijpen je er perfect. Aan het sportieve hoofd van AA Gent staat sinds dit jaar Hein Vanhaezebrouck. De man die zijn carrière begon bij WS Lauwe heeft zijn voor- en tegenstanders. Wie niet ? Maar Hein zegt wat hij denkt, ietwat op zijn Hollands soms, maar altijd komt hij voor zijn mening uit. Nadat hij eerst met KV Kortrijk mooie dingen liet zien, was zijn eerste uitstapje buiten onze provincie bij Rac. Genk niet meteen een succes. Maar na een tweede mooie periode in het Guldensporenstadion kon hij de lokroep uit Gent niet weerstaan.

Sinds de Gentenaars in hun nieuwe stadion – genoemd naar de Ieperse firma die instond voor de realisatie – spelen is er op en naast het veld een nieuw elan ontstaan rond de club. Dit jaar hadden ze al enkele malen de kans om Club Brugge van de eerste plaats te duwen, na 163 dagen lukte het nu wel. AA Gent ging net in Kortrijk met 0-1 winnen. Op het veld heel wat ex-Kortrijk-spelers aan Gentse zijde. Gershon, Raman, Kums en Dejaegere beleefden er mooie tijden, nu kwamen ze bij KVK winnen. Iets wat niet velen gegeven is.

Slotspeeldag met Club-KVK

In play-offs met wekelijks wisselende kansen pretenderen wij hier geen voorspellingen te doen, om ze dan volgende week ongegeneerd te moeten weerleggen met tegenovergestelde argumenten. Wie ook kampioen wordt, die zal het wel het verdiend hebben, zeker ? In Brugge hopen ze nu dat een weekje rust wat soelaas kan brengen, want de vermoeidheid verlamt daar wat de benen en hoofden. De beker staat er al in de kast, die houvast hebben ze al. Al weten we dat het hele Brugse legioen snakt naar die titel. Maar er zijn dus nog twee concurrenten. Die uit Brussel en die uit Gent.

Na komend weekend weten we weer meer, maar nog niet alles. AA Gent ontvangt Charleroi, als ze kampioen willen spelen, mogen ze daar geen steek laten vallen. Maar alle ogen zullen gericht zijn op Anderlecht-Club Brugge van zondag 10 mei. De wereld kan er na komend weekend helemaal anders uitzien, maar dat geldt ook voor de volgende weekends. De kans dat we op de slotspeeldag van de play-offs (met Club – KVK) – op Pinksteren – het licht zien is niet ondenkbeeldig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier