Carl Devos
Carl Devos
Politicoloog en UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen
Opinie

01/12/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 08:16

"We zijn trots dat we mogen meewerken aan de wereldgeschiedenis in onze provincie"

Politicoloog Carl Devos trekt de boer op langs West-Vlaamse velden. Als 'ambassadeur van UGent voor West-Vlaanderen' moet hij de banden aanhalen tussen de universiteit en het economisch weefsel van onze provincie. Tweewekelijks brengt hij verslag uit van zijn kruistocht. In deze kolommen, op kw.be.

Of ik eens tijd had om naar Ieper, naar het In Flanders Fields Museum (IFFM) te komen? Om er te praten over het project Historische en Archeologische Luchtfotografie. Vaneigens. Ieper is in elk seizoen een hoogst aangename stad en het IFFM is wereldtop. Bovendien sla je een uitnodiging van de eminente professor Jean Bourgeois niet af. Op woensdag 22 oktober zat ik, in het Kenniscentrum van het IFFM (aan de achterzijde van het museum, aan het Sint-Maertensplein), samen met collega Bourgeois aan tafel met Piet Chielens, de bevlogen coördinator van het museum en de al even gedreven onderzoeker Birger Stichelbaut.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!