VV Coxyde en Cercle Brugge ontmoeten elkaar volgend seizoen in tweede klasse

© BELGA
Olivier Volckaert

KSV Roeselare is misschien wel de winnaar van het weekend. Zondag kreeg de ploeg van Franky Van der Elst immers te horen dat tweede klasse twee West-Vlaamse ploegen rijker is : Cercle Brugge en VV Coxyde.

Eerst Cercle Brugge, dat de zoveelste match van de laatste kans niet kon winnen. Nu rest enkel nog de groene tafel als laatste strohalm, maar eigenlijk heeft de Vereniging gekregen wat het gezocht heeft. Eerst was er een warrig transferbeleid in het tussenseizoen. Of wat hebben Sukuta-Pasu en Bacelic-Grgic echt bijgebracht ? Dan mocht Lorenzo Staelens beschikken, ook al stond Cercle toen nog op een veilige plaats. Zijn opvolger Arnar Vidarsson is misschien geen slechte trainer, maar het was voor Cercle niet de goede man op de goede plaats. Er werd tijd verloren. En de januarikoopjes waren ook geen voltreffer. Te weinig matchritme, te veel blessures. De meerdewaardespelers werden uiteindelijk niet gehaald door een gebrek aan financiële armslag. De cvba bewees dan toch zijn nut niet, het zorgde enkel voor tweedracht.

KSV Roeselare is misschien wel de winnaar van het weekend

Ook voor VV Coxyde was het lang bibberen en uiteindelijk viert de kustploeg verdient de titel in derde nationale A. Weinigen hadden deze titel voorspeld voor het seizoen, het is een pluim op de hoed van trainer Hugo Vandenheede en de sportieve omkadering van VV Coxyde. De kustploeg neemt nu een moedige maar moeilijke stap. Tweede klasse is voor heel wat nieuwkomers het begin van een financiële malaise geworden. Aan VV Coxyde om te bewijzen dat het verder denkt dan één seizoen… De kustploeg kan verderbouwen op de fundamenten van het roemrijke jaar. Een van de sterktes : in de spelersgroep zitten bij enkele spelers uit de regio. Een onmiskenbaar voordeel dat zorgt voor de goede spelerscohesie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier