Carl Devos
Carl Devos
Politicoloog en UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen
Opinie

09/02/18 om 09:18 - Bijgewerkt op 13/02/18 om 16:18

VEG-i-TEC is om vele redenen een belangrijk project

Op 8 februari werd op Campus Kortrijk van UGent VEG-i-TEC gelanceerd, het nieuwe onderzoeks- en expertisecentrum rond de verwerking van groenten en aardappelen. Er was veel en schoon volk aanwezig voor de officiële bekendmaking: minister-president Geert Bourgeois, burgemeester Vincent Van Quickenborne, gedeputeerde Jean de Bethune, rector Rik van de Walle en de indrukwekkende prof. Imca Sampers, zeg maar de leading lady van het nieuwe complex. Allemaal mensen die, samen met nog anderen, een belangrijke rol spelen in dit verhaal.

Ook, en dat is nog veel belangrijker, de sector was ruim vertegenwoordigd. Wim Lannoey, CEO van Remofrit, Jan Ingelbeen, Managing Director van Greenyard Division en Marc Feyaerts, Co-owner van EColoRO onderlijnden tijdens het officiële gedeelte wat daarna op het netwerkmoment door zoveel ondernemers herhaald werd: er is een hoge nood aan VEG-i-TEC. Aan samenwerking tussen bedrijven en de universiteiten. Voor veel bedrijven in deze sector is de omzetting van wetenschappelijke bevindingen naar technologische innovaties op hun productievloer vaak (te) groot of complex. Daardoor raakt veel onderzoek niet waar het moet komen: op de vloer van de vele ondernemingen in de voedingssector, die zo belangrijk is voor onze streek.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!