Toch niet allemaal kommer en kwel bij Prefaxis Menen

Christof Decraene

Wat is er aan de hand met volleybalclub Prefaxis Menen?

De voorbije dagen en weken werden er onheilspellende berichten over spelers en entourage van volleybalclub Prefaxis Menen de wereld ingestuurd. Over een leegloop bij de club, over een mogelijk vertrek van de trainer. Het leverde vreemde situaties op: spelers die bevestigen dat ze moeten vertrekken, spelers ook die bevestigen dat coach Ron Andelhof gevraagd werd om een stap terug te zetten. Maar de clubverantwoordelijken van Prefaxis Menen gaven aanvankelijk niet thuis. Woensdagmiddag kwam dan toch een – verlossend – perscommuniqué. Vreemd genoeg niet een bericht waarin alle zogezegd foutieve berichtgeving werd ontkracht, maar wel een waarmee de vele vraagtekens, waarmee iedere sympathisant van Prefaxis Menen ondertussen zit, niet meteen opgelost raken. Welke spelers blijven nu? In welke functie zal coach Ron Andelhof, die blijkbaar zelf te kennen gaf dat de combinatie volleybal en zijn job in het onderwijs (te) zwaar was, straks actief zijn?

Wat is er verkeerd aan een transparant communicatiebeleid? Media op een efficiënte, innovatieve manier gebruiken is een aangewezen communicatiestrategie. Alleen lijken veel sportclubs zich daar niet van bewust. En dan hebben we het zeker niet alleen over Prefaxis Menen. In om het even welke sportclub wordt berichtgeving, waarbij de club in een negatief daglicht gesteld zou kunnen worden, niet getolereerd. Alhoewel het woord negatief in dat geval moeilijk definieerbaar is. Is een uitgaande transfer bekend maken negatief? Supporters hebben recht op alle informatie over de club waarvan ze houden.

Het is een feit dat het bestuur van Prefaxis serieus aan de bak zal moeten om een nieuwe ploeg te vormen. Van de huidige kern lijken voorlopig alleen Jelle Sinnesael en Julien Lemay zekere blijvers. Maar gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Prefaxis Menen zal het aan de vijfde plaats verbonden ticket voor de Challenge Cup opnemen. Na een jaar zonder Europees volleybal, een bewuste keuze van de club, kunnen de supporters straks weer mijmeren over knappe Europese prestaties. Want die zijn er de voorbije jaren toch wel geweest, denk bijvoorbeeld maar aan de stunt in de Challenge Cup tegen Istanboel begin 2011, toen Menen de Turken met een golden set elimineerde. Waar is da feestje? In de Hel van Mjende, ook volgend seizoen weer?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier