05/05/15 om 10:37 - Bijgewerkt op 06/05/15 om 15:46

REISBLOG (3): "We hebben geen printer. Misschien wel binnen drie maanden of langer"

Onze collega Charlotte stapt voor zes maanden uit het mediawereldje en volgt haar verloofde naar Cuba. Op kw.be zal ze tweewekelijks vertellen over haar leven aan de andere kant van de wereld. Maak kennis met onze journaliste, bijna-bruidje en Jetair-hostess in een veel te krappe broek.

Ik heb een belangrijke aankondiging. Ik. Ben. Cubaanse. Ja, echt. Sinds een weekje loop ik met een handgeschreven identiteitskaart op zak 'Carne de identidad para extranjeros'. De foto werd genomen in een 'multimedia'-winkeltje in het dorp. Dat kan je nogal ruim invullen. Naast een aftandse rookmaker voor op podia, een oude brede gsm waar de 1-toets al afgewreven is en een paar game-boys avant-la-lettre kan je er ook kauwgom kopen, een lokale energiedrank en vlak achter de deur vind je nog een dame die uitstapjes aanprijst. De fotografe richtte zich met moeite op uit de koffiehoek. Een studio was er niet: ik mocht voor een laatste stickerloze deur gaan staan en kreeg de opdracht niet te lachen. Dat maakt dat ik er op het kiekje nogal crimineel uitzie. De duimafdruk er net onder versterkt dat alleen nog maar. Daarnaast vind je er nog de voornamen van mijn ouders op, mijn grootte, huidskleur en kleur van ogen. De man van de immigratiedienst besliste dat ze groen zijn, terwijl ik bruin-groene ogen heb. Duidelijk. Dat is een troef van mij, mijnhee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!