Herwig Reynaert
Herwig Reynaert
Professor UGent
Opinie

09/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 14:16

Postjes of prediken in de woestijn?

"De inhoud telt, niet de posten", liet de voorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken, recentelijk optekenen. Op zich heeft hij natuurlijk gelijk. Politiek moet over inhoud gaan.

Anderzijds hebben politieke partijen 'posten' (gemeenteraadsleden, schepenen, burgemeester, provincieraadsleden, gedeputeerden,...) nodig om de inhoud vorm te geven. Het woord 'postjes' wordt door sommigen dan ook te snel in een negatief daglicht geplaatst. Het doet oneer aan, aan diegenen die dag in dag uit hun uiterste best doen om er iets van te maken. Uiteraard moeten diegenen die hun postjes misbruiken - en dat zijn er niet zo veel - eruit geknikkerd worden. We moeten met andere woorden de politieke wereld kritisch bekijken. Dat is echter iets anders dan politici uitspuwen. We moeten met zijn allen beseffen dat democratie een luxeproduct is dat heel broos is. We moeten er dus omzichtig mee omspringen. De bevolking heeft dus ook een belangrijke verantwoordelijkheid. We moeten er met zijn allen blijven voor ijveren dat ook in de toekomst waardevolle mensen een 'politiek postje' willen bekleden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!