11/12/17 om 07:44 - Bijgewerkt om 08:55

Onze man in China: "Zou zo'n hoog flatgebouw niets zijn voor in Heuvelland?"

Met Krant van West-Vlaanderen gaan we een week mee in het spoor van vier Westhoekburgemeesters die op uitnodiging van de ambassade een reis maken naar China. Elke dag verschijnt een blog op KW.be en het uitgebreide verslag van de reis volgt later ook in de krant.

Afspreken doen we zondagmorgen om 8.30 uur aan het station van Ieper, het middelpunt tussen Poperinge, Heuvelland, Lo-Reninge en Diksmuide. Daar komt een taxi ons oppikken voor een rit van anderhalf uur naar de luchthaven van Zaventem. In normale omstandigheden, want net die ochtend valt de eerste sneeuw van het jaar met bakken uit de lucht. Al snel volgt een berichtje van Christof Dejaegher: 'iets later door sneeuwval'. Het zal uiteindelijk 8.45 uur zijn als we vertrekken in Ieper en al snel wordt duidelijk dat we de deadline van 10 uur in Zaventem niet zullen halen. De sneeuwpret op de weg, weet u wel. Niet getreurd: ons vliegtuig staat pas gepland om 12.20 uur, we hebben we nog wat tijd. In de auto blijkt dat we me...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!