Het is iets wat we in het leven al te vaak niet doen, iemand bedanken. Eén simpel woord: dankjewel. Oprecht en spontaan, omdat iemand iets zegt of doet waar we beter van worden. En toch vinden we het vaak de moeite niet, vergeten we het of denken we dat we het de vorige keer toch al hebben gedaan. Zonde, want iedereen kent én geniet van het warme gevoel als een ander jou spontaan bedankt. Heel even bekruipt je dan de ambitie om voor die man of vrouw door het vuur te willen gaan.

Wij journalisten rennen en we vliegen. En ja, beste lezer, soms vallen we, maar altijd staan we weer op

Daarom, beste lezer, wens ik jou uitdrukkelijk te bedanken voor het vertrouwen in Krant van West-Vlaanderen. Ik zou het eigenlijk 609.300 keer moeten én willen doen, want met zoveel zijn jullie die ons nieuwsmerk (krant plus website) tijdens de voorbije maanden lazen. Je leest het goed, 609.300 (*). Dat is zowat de helft van alle West-Vlamingen. Op onze redactie zijn we een beetje stil geworden van dat enorme aantal. We zijn erg blij. Trots ook, en vooral heel dankbaar. Het zijn namelijk niet alleen moeilijke, maar vooral ook ongelofelijk boeiende tijden voor de media. Niets is nog wat het was en nog minder wordt het opnieuw zoals het ooit was. De oplossingen van gisteren voldoen niet meer als antwoord op de lezersvragen en noden van vandaag. Wat zou het bij Krant van West-Vlaanderen anders zijn? Ook wij zoeken, soms zonder te vinden. Dan weer vinden we soms zonder te zoeken. Nieuws, dossiers, verhalen, data, interviews... de stroom aan informatie is eindeloos en dendert razend snel en op allerlei manieren vooruit.

Wij journalisten rennen en we vliegen. En ja, beste lezer, soms vallen we, maar altijd staan we weer op. Voor jou, voor jullie. Omdat jullie recht hebben op het eerste nieuws en de beste verhalen uit jullie straat of vereniging, uit jullie dorp of stad, uit jullie regio én uit onze provincie. 'Onze' provincie, juist. Want of we nu wonen in Brugge, werken in Kortrijk, gaan winkelen in Roeselare, wandelen aan zee, een terrasje doen in Ieper, onze sportende kinderen volgen in Torhout... altijd en overal blijven we West-Vlaming. Het is wat ons bindt, intussen met meer dan 1,2 miljoen. Nog 600.000 te gaan dus voor Krant van West-Vlaanderen...

En voor ik het vergeet, toch nog één keer, welgemeend en namens de hele KW-redactie: dankjewel.

* Bron CIM 2017-2018 Total Brand