Carl Devos
Carl Devos
Politicoloog en UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen
Opinie

30/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 29/06/17 om 14:35

"Mijn mond is in 6 maanden Kortrijk al meer opengevallen dan de voorbije 6 jaar in Brussel"

De eerste zes maanden als 'ambassadeur' van de UGent in West-Vlaanderen zijn voorbij gevlogen. Een zaak is na deze inrijperiode alvast duidelijk: het is een bijzonder boeiende uitdaging. En er is al heel wat in beweging gebracht.

Op Campus Oostende wordt naast onze incubator Greenbridge naarstig aan de sleeptank en de golfbak in het nieuw maritiem onderzoekscentrum gebouwd. Daardoor kunnen we op termijn investeerders aantrekken die er, rond en in dat onderzoekscentrum, met de wereldvermaarde specialisten van de UGent kunnen samenwerken. Binnen de incubator Greenbridge worden nieuwe activiteiten ontwikkeld, en neemt de aanwezigheid van UGent-medewerkers toe. Die gestaag verhoogde aanwezigheid van UGent op de site toont dat het de universiteit menens is om in Oostende een nieuw technologiepark te bouwen rond Blauwe Groei. Ondertussen werken we met onze onderzoeksdirecteur aan een studie en plan om het technologiepark in de komende jaren te ontwikkelen. Samen met de haven, stad en provincie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!