15/05/15 om 08:31 - Bijgewerkt op 17/05/15 om 07:36

Met deze beslissing rond SW Harelbeke schept de bond een vervaarlijk precedent

SW Harelbeke wordt door de bond veroordeeld tot degradatie naar eerste provinciale, waar het volgend seizoen met 12 punten onder nul moet starten. Een geldboete er bovenop. En waarom ? Omdat iemand die niet aangesloten is bij de club SW Harelbeke schuldig is bevonden aan een 'poging tot omkoping'. Een eenmansactie verklaart de man zelf, de bond oordeelt blijkbaar anders.

Eigenlijk is het kolder van de bovenste plank, maar in Harelbeke voelen ze nu wel de gevolgen. Of dreigen ze die te dragen, want ze gaan verdere stappen ondernemen. Even terug naar 22 november. In aanloop naar de altijd woelige derby tussen OMS Ingelmunster en SW Harelbeke acht Laurens Monteyne zijn moment gekomen. Niet enkel laat hij een doos uitwerpselen bezorgen aan de 'bevriende' voorzitter van Ingelmunster, hij benadert ook hun doelman. Laurens Monteyne is de man (Meubelen Astrid, 'goedkoper is strafbaar') die zich de jongste jaren van club naar club verplaatste. Nooit is hij ergens aangesloten of bekleedt hij een officiële functie. Je bent zeker dat hij komt, je bent al even zeker dat hij vrij snel weg is na het zoveelste akkefietje.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!