Arne Vandendriessche
Arne Vandendriessche
Schepen van Mensen en Gebouwen in Kortrijk
Opinie

13/04/18 om 03:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 14:54

Meerderheid versus oppositie: what's the point? Schaf de gemeenteraad dan maar af

Arne Vandendriessche (Open VLD) is schepen van Mensen en Gebouwen in Kortrijk. In dit opiniestuk spreekt hij - uit eigen naam - zijn bedenkingen over de werking van de gemeenteraad uit.

Ons eigen bestuursakkoord (Plan Nieuw Kortrijk), is het resultaat van een bevraging van 4.000 Kortrijkse gezinnen. We bereikten 20 procent van de 13.000 studenten en vergaten de senioren (zilveren spreekt) en handelaars niet, stelden een voltijdse programmaregisseur 'participatie' aan, installeerden een spreekgestoelte in de gemeenteraadszaal, streamen de discussies real time via het net, organiseren stadsdebatten en talloze informatievergaderingen. We lieten stadsgenoten via budgetgames over centen beslissen, verdubbelden het aantal buurtcomités naar 223 én gingen de zondagmorgen deur-aan-deur met het stadsbestuur. We bereikten hierdoor 31 procent van alle Kortrijkzanen... Kortom: In onze stad hebben we de voorbije 5 jaar enorm ingezet o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!