Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent maar is van Brugge. Om de twee weken gaat ze er bij haar familie op visite en vertelt ze hier wat haar daar opviel. Volgende week: Xavier Taveirne.

Afgelopen weekend hebben we thuis een kerstboom gezet. Een kleine maar een echte. Dat is na de komst van Sinterklaas een absoluut hoogtepunt voor de minderjarigen in ons gezin.

Na afloop is het een geval van door de ballen de boom niet meer zien. Of door de ballen nog de ballen van de boom zien. Het ding bezwijkt haast onder de ornamenten.

Mijn dochter eiste dat Jezus en zijn kerststal ook uitgezet werden. Want “Jezus is een mooie traditie, mama”

Gelukkig wordt hij gestut door de os en de ezel. Mijn dochter eiste namelijk dat Jezus en zijn kerststal ook uitgezet werden. Want “Jezus is een mooie traditie, mama”

Had ik even niet van terug.

Als ze tevreden zijn van hun werk is het tijd om achterover te leunen. Alle lichten in het huis moeten uit, behalve die in de boom. We gaan samen in de zetel zitten onder een deken.

Dan vraagt het kleintje ‘liedje zingen?’. Uit volle borst kwelen we “Oh denneboom”. De oogjes van het kleintje blinken. De mijne ook.

Van ontroering. Van blijdschap om hun blijdschap. Van klein geluk. Maar ook wel een beetje door die overdaad aan glitterende zilveren schittering.