18/05/15 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:25

Europa stuwt Henegouwer naar West-Vlaams goud

Het PK voor juniores kreeg zondag in Beveren-Roeselare een anticlimax van jewelste: Pierre Goebeert, een Waalse renner van Zannata-Lotto Cycling Team Menen, kroonde zich tot de nieuwe kampioen van onze provincie. Chapeau voor de Henegouwer uit Doornik, maar de West-Vlamingen bleven na afloop van hun eigen kampioenschap verweesd achter. Hoe is het zo ver kunnen komen?

Goebeert was niet de enige vreemde eend in de bijt. Jawel, het had in Beveren-Roeselare nog erger kunnen aflopen: Jonas Castrique, een ploegmaat van Goebeert uit Ploegsteert, mocht eveneens aan het PK van West-Vlaanderen deelnemen, maar door een virus was de laureaat van Tienen-Zepperen nog niet in optimale doen. West-Vlaanderen is overigens niet de enige getroffen provincie. Gisteren vond in Oosterzele het kampioenschap van Oost-Vlaanderen voor juniores plaats. Sasha Weemaes won, de Australiër Michael Storer pakte Oost-Vlaams zilver. En met de Nederlander Kevin Inkelaar had het Avia WCup van Rik Devoogdt, dat zijn thuisbasis in Oost-Vlaanderen heeft, ook een potentiële kampioen aan de start.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!