Delfine Persoon is gewoon de beste, punt andere lijn

Wouter Vander Stricht

Delfine Persoon is de beste bokster ter wereld. 33 van haar 34 profkampen won ze al, een rapport waar het product van BC Lichtervelde trots op mag zijn. Zaterdagavond ging Nicole Boss in eigen (Zwitsers) huis voor de bijl. Delfine heeft maar één probleem : nog valabele tegenstanders vinden.

Omdat ze bij de bieding voor de kamp overbluft werden, moesten Delfine Persoon en haar entourage zaterdagavond in Zwitserland en niet in het o zo vertrouwde Zwevezele de ring in. Vier jaar geleden had Persoon tegenstandster Nicole Boss al eens verslagen, nu deed ze het fijntjes over. Persoon is gewoon de beste vrouwelijke bokser ter wereld op dit moment. Met haar 30 lentes kan ze nog een tijdje de regerend kampioene blijven, al weet ze zelf ook wel dat iedere kamp de laatste kan zijn. Zelfs die in Bümpliz van zaterdagavond.

Maar zo ver kwam het daar niet. Persoon sloopte beetje bij beetje haar tegenstreefster. Iedere ronde had ze het voordeel, in de negende ronde achtte de scheidsrechter (geen Zwitser) het welletjes en ging over tot een technische ko.

Slechts 30 West-Vlaamse supporters hadden een kaartje kunnen bemachtigen maar lieten zich wel horen in Bümpliz. Het feestje dat zich daar ontspon in de kleedkamer wordt nog eens overgedaan aan de Boksneuze op donderdag 30 april. Uiteraard in aanwezigheid van de WBC-kampioene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier