Jan Gheysen
Opinie

04/01/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 03/01/19 om 21:24

Belofte maakt schuld, niet per se schulden

Terwijl ze alweer landelijk de messen scherpen, hebben onze politici, in de ene gemeente met meer succes dan in de andere, hun 'verbindende' krachten laten werken om nieuwe bestuursploegen samen te stellen. Van de week en volgende week gaan ze officieel van start. In de meeste gevallen is er de voorbije weken aardig wat overleg geweest over... uiteraard wie precies kan, mag en zal ondernemen, maar ook over 'wat' zal ondernomen worden. Dat kunnen we lezen in de beleidsverklaring waarmee het college van burgemeester en schepenen naar de gemeenteraad komt.

De redactie en haar medewerkers van Krant van West-Vlaanderen zijn benieuwd naar die programma's. Wat zullen de bestuursmeerderheden realiseren van wat ze de kiezer vorig jaar in september hebben beloofd? Maken ze plannen om die beloftes waar te maken en tegen welke prijs gaan ze dat doen? Moeten we met zijn allen straks di...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!