Carl Devos
Carl Devos
Politicoloog en UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen
Opinie

21/09/17 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:48

"Als we beter over onze toekomst willen nadenken, moeten we eerst ons verleden beter kennen"

Politicoloog Carl Devos trekt de boer op langs West-Vlaamse velden. Als 'ambassadeur van UGent voor West-Vlaanderen' moet hij de banden aanhalen tussen de universiteit en het economisch weefsel van onze provincie. Tweewekelijks brengt hij verslag uit van zijn kruistocht. In deze kolommen, op kw.be.

De spectaculaire vondst van een Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog voor onze kust leert hoezeer onze geschiedenis met water verbonden is. Dat geldt zeker voor wie wat verder terug kijkt dan de Eerste Wereldoorlog. Zo leverden de UGent-professoren Marc Van Meirvenne (specialist bodembeheer en decaan van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen), Jan Dumolyn (historicus, o.a. gespecialiseerd in Brugse geschiedenis) en Wim De Clercq (archeoloog) met hun teams in het 'Zwinproject' een boeiende bijdrage tot het onderzoek over de verbinding van Brugge met de zee en over de verdwenen dorpen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!