Zware botsing tussen 4 voertuigen op E17 in Harelbeke: verschillende gewonden

© LSI
Redactie KW

Bij een verkeersongeval op de E17 tussen Kortrijk en Gent zijn zaterdagnacht rond 2 uur vier Franse jongeren gewond geraakt. Twee van hen liepen levensgevaarlijke verwondingen op. Door het ongeval was de E17 richting Gent één uur lang volledig versperd, daarna bleven nog twee rijstroken enkele uren afgesloten.

Het ongeval gebeurde tussen Kortrijk-Oost en Deerlijk. In totaal waren vier voertuigen betrokken, twee Audi’s met Belgische nummerplaten en twee Franse auto’s. Hoe het precies gebeurde, is nog onduidelijk. Een deskundige van het Kortrijkse parket is aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Hij maakte daarbij gebruik van een drone, een handig hulpmiddel om een overzicht te krijgen omdat de voertuigen meters uit elkaar tot stilstand waren gekomen.

De eerste aanrijding gebeurde tussen een Peugeot 306 met Franse nummerplaat en een Audi met Belgische nummerplaat. De chauffeur van de Audi testte positief – lichte alcoholintoxicatie – en is afkomstig uit Gent. De Peugeot bleek achteraan volledig ingedeukt. In dat autootje zaten vier Franse jongeren. Ze raakten allen gewond, twee van hen zelfs levensgevaarlijk. Toegesnelde ambulances en MUG-teams dienden hen de eerste zorgen toe. Het parket laat weten dat de bestuurder (1991, Roubaix) in levensgevaar verkeerd, net als een passagier (1989, Tourcoing). De andere twee passagiers – ook afkomstig uit Tourcoing – zijn lichtgewond.

Zware botsing tussen 4 voertuigen op E17 in Harelbeke: verschillende gewonden
© LSI

Een Franse Renault Clio raakte vooraan zwaar beschadigd. De twee inzittenden zetten het na het ongeval aanvankelijk op een lopen maar konden ingerekend worden. Getuigen zagen hen ook spullen weggooien in de berm. De politie organiseerde samen met de brandweer alvast een zoektocht, mogelijk naar drugs want minstens één van de betrokken was door het gerecht gekend voor drugsfeiten. Geen enkele van de twee inzittenden had volgens het parket van Kortrijk een rijbewijs.

De inzittenden van de auto’s met Belgische nummerplaten, waaronder een jong koppel, bleven zo goed als ongedeerd. Hun auto’s moesten wel getakeld worden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier