Zwaargewonde na ongeval op R8 in Bissegem

De wagens betrokken in het ongeval zijn goed voor de schroothoop. © foto NDZ
Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval op de R8-buitenring rond Kortrijk is zaterdagnamiddag een zwaargewonde gevallen.

Het ongeval gebeurde omstreeks halfdrie toen de bestuurder van een VW Golf er volgens getuigen aan hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed en een drietal voertuigen ramde die net groen licht hadden om vanuit de R8 de A19 richting Ieper op te draaien.

Door de botsing werden de voertuigen weggeslingerd tot in de grasberm aan de overzijde van de wisselaar. De bestuurster van één van de voertuigen zat gekneld en moest door de brandweer uit haar verhakkeld voertuig worden bevrijd. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Vertraagd verkeer

De bestuurder van de VW Golf bleef ongedeerd en poogde te vluchten, maar kon al snel staande gehouden worden. Hij werd door de politie meegenomen voor verhoor. De bestuurders van de twee andere voertuigen die in het ongeval betrokken waren, kwamen er met de schrik vanaf. Twee andere inzittenden werden voor controle eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval veroorzaakte een tijdlang vertraagd verkeer voor automobilisten die de R8 volgden of de wisselaar naar de A19 wilden opdraaien.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier