Zeven gewonden bij zware klap in Rekkem

© (NDZ)
Redactie KW

Bij een zware botsing tussen twee wagens in de Lauwestraat zijn maandagavond zeven gewonden gevallen. Het ongeval zou gebeurd zijn nadat een bestelwagen uit Wijk ten Dale kwam gereden maar geen voorrang verleende aan een aankomende Citroën Saxo met zes inzittenden aan boord, waardoor een botsing onvermijdelijk was.

Bij het ongeval raakten zowel de zes inzittenden (twee vrouwen en vier kinderen) van de Citroën Saxo als de bestuurder van de bestelwagen gewond. Vooral de bestuurster van de kleine Saxo is er erg aan toe en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de andere gewonden werden naar de ziekenhuizen van Menen en Kortrijk overgebracht.

Zeven gewonden bij zware klap in Rekkem
© (NDZ)

Na de botsing was er sprake van rookontwikkeling aan één van beide voertuigen, waardoor ook de brandweer ter plaatse snelde, maar die hoefde uiteindelijk niet te blussen. Door het ongeval bleef de Lauwestraat maandagavond verschillende uren afgesloten.

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier