Woning in Bissegem onbewoonbaar na brand in hal

Redactie KW

Een korte, maar felle brand in de hal van een rijwoning in de Gullegemsesteenweg in Bissegem heeft donderdagavond voor heel wat schade gezorgd.

Het vuur brak uit in de gang van de woning en werd donderdagavond rond 21u opgemerkt door de echtgenote van vrijwillig brandweerman Bjorn Deleu (38). De vrouw belde in paniek haar man op, die op dat ogenblik in de kazerne op Waterven te Heule is voor de wekelijkse oefening. Na haar telefoontje sprong de man samen met 5 collega’s in de autopomp, waardoor de brandweerlui enkele minuten na de oproep reeds ter plaatse waren, nog voor ze via hun bieper opgeroepen werden.

“Door het breken van een raampje boven de voordeur, konden we snel de vuurhaard lokaliseren en blussen. Daarnaast konden we ons op die manier ook toegang verschaffen tot de woning en de 3 kinderen (twee dochters en een zoon) van het gezin in veiligheid gebracht worden. Zij lagen op het ogenblik van de brand reeds in bed in hun slaapkamer op de eerste verdieping van de woning. De brandschade beperkt zich tot de gang en trappenhal, terwijl er in de rest van de woning vooral rook- en roetschade is”, verduidelijkt brandweerofficier Jean-Pierre Demeestere.

De kinderen werden met lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht en brachten er de nacht door. Gisteren (vrijdag, nvdr.) konden ze gewoon terug naar school. Door de rook- en roetschade is de woning voorlopig onbewoonbaar. “Wanneer we terug in onze woning terecht kunnen, daar hebben we geen zicht op. Er zal eerst nog heel wat opkuiswerk nodig zijn”, getuigt Bjorn. Ondertussen kan het gezin elders terecht. Het vuur is vermoedelijk ontstaan na een kortsluiting aan de batterij van een fototoestel.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier