Windstoot doet vrachtwagen kantelen in Ieper

© LSi
Redactie KW

Een stevige windstoot heeft deze middag langs de Krommenelststraat in Ieper een vrachtwagen met geslachte varkens na een bocht omver geblazen. De chauffeur uit Kortemark raakte lichtgewond maar de lading zal wellicht afgekeurd worden voor consumptie.

Rond 12.15 uur reed de trekker met frigowagen van DVM Trans uit Diksmuide met een lading geslachte varkens van Voormezele richting Ieperse ring. De chauffeur was op weg naar de versnijderij in Kortemark. Na een bocht naar links liep het fout. Wellicht door een windstoot begon de oplegger te kantelen en sleurde de trekker mee in de berm. De piste van de windstoot lijkt aannemelijk.

Na de linkse bocht blies de stevige wind over een weidse vlakte plots vol in de flank van het gevaarte. De trekker-oplegger zal net als de lading varkens wellicht verloren zijn. Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zal een controle uitvoeren. Daarna zullen de varkens nog overgeladen moeten worden en de vrachtwagen getakeld worden. Die karweitjes zullen nog de rest van de dag duren.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier