Westvlees moet zich verantwoorden voor 3 ongevallen waarbij arbeiders telkens 2 vingers verloren

Redactie KW

Het vleesverwerkendbedrijf Westvlees uit Westrozebeke moet voor de Ieperse rechter verschijnen voor een reeks inbreuken. Bij drie ongevallen verloren evenveel arbeiders elk twee vingers.

Op 5 maart 2015 werd in de firma Westvlees in Westrozebeke een Franse werkneemster gegrepen door twee rollen van de machine waar ze aan de slag was. Haar hand werd geplet met als gevolg dat de vrouw twee vingers verloor. Op 9 januari van dat jaar had een andere arbeider ook al twee vingers verloren. Dat gebeurde bij een herstelling van een ketting. Toen de machine plots in werking trad, was het slachtoffer genoodzaakt de ketting te grijpen. Op 22 februari 2016 was het alweer prijs en raakte alweer iemand twee vingers kwijt.

Westvlees riskeert op de rechtbank strenge straffen. “In 2008 had het bedrijf al waarschuwingen gekregen van Toezicht op het Welzijn op het Werk”, aldus de arbeidsauditeur op de rechtbank. Westvlees ontkent de feiten niet, maar vraagt mildheid van straf. Volgens de verdediging wordt er werk gemaakt om alles binnen het bedrijf op punt te stellen, maar kan het niet allemaal op een dag gebeuren. Alle slachtoffers zijn ondertussen opnieuw aan de slag in het vleesverwerkend bedrijf. Vonnis op 5 maart.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier