Waregemnaar (48) maakt val van 5 meter in riool

© JVM
Redactie KW

In Zedelgem heeft zich donderdagmiddag een arbeidsongeval voorgedaan aan een rioolput bij een nieuwe verkaveling. Waregemnaar G.V. (48) viel vijf meter naar beneden nadat hij uitgleed op een ladder.

De arbeider was er aan het werk in onderaanneming van het Zwevegemse bedrijf Topo-Rio. Het ging om een controle van de rioolputten in opdracht van Aquafin. Hoewel de man beveiligd was met touwen, viel de arbeider toch van een ladder na een ongelukkige beweging.

De brandweer van Oostkamp, een gespecialiseerd klimteam en de MUG-heli kwamen ter plaatse, maar de man kon toch met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Er was wel een klein uurtje nodig om het slachtoffer uit de rioolput te krijgen. “Het was een complexe interventie, omdat we met veel mensen moesten samenwerken, maar het is uiteindelijk goed gelukt“, zegt Filip Vlaeminck van Brandweerzone 1 post Oostkamp.

De Waregemnaar was de hele tijd bij bewustzijn. Hij verkeerde nooit in levensgevaar, maar kampt nu wel met een rugletsel en enkele breuken. De zaakvoerder van Topo-Rio werd verhoord door de politie en ook het Toezicht Welzijn op het Werk zal het ongeval nog onderzoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=hCN1Xu3sLiY

(JVM/PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier