Wagen knalt op paal en belandt in akker, hond overleeft de klap niet

De hond in de Opel overleefde de klap niet. © PSD
Redactie KW

Woensdag 13 mei deed zich omstreeks 9 uur een spectaculair ongeval voor in de Klerkenstraat.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Torhoutstraat.

Een witte Mercedes kwam er vanuit de Torhoutstraat ( richting Stokstraat naar de Klerkenstraat) en botste op een zwarte Opel. Die wagen kwam vanuit richting Klerken dorp en reed richting Houthulst. Door de klap kwam de Opel tegen een elektriciteitspaal terecht. De elektriciteitspaal brak af waardoor de kabels loshingen en het voertuig belandde op zijn zij in het veld.

De mercedes die uit de Torhoutstraat vanuit richting Stokstraat de Klerkenstraat opreed en de vrachtwagen die met een wiel in de gracht terecht kwam
De mercedes die uit de Torhoutstraat vanuit richting Stokstraat de Klerkenstraat opreed en de vrachtwagen die met een wiel in de gracht terecht kwam© AC

Een vrachtwagen die achter de Opel in dezelfde richting reed, kon een klap niet meer vermijden, hij kwam met een wiel in de tegenoverliggende gracht terecht. De brandweerkorpsen van Diksmuide en Merkem kwamen ter plaatse en de politie zone Polder kwam de vaststellingen doen. De Klerkenstraat werd een tijdlang voor alle verkeer afgesloten.

Als bij wonder vielen er geen gewonden bij het ongeval, maar de hond van de bestuurster van de Opel overleefde de klap helaas niet.

(ACK/PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier