Wagen gaat over kop en belandt in gracht

© RB
Redactie KW

Donderdagnamiddag omstreeks 14.30 uur reed de 76-jarige RH uit de Zonnebekstraat in Langemark met zijn personenwagen Peugeot 406 in de Eeckhoutmolenstraat in Langemark. Hij kwam uit de richting Poelkapelle naar Langemark gereden. Ter hoogte van de hoeve Vangheluwe kwam hij met zijn wagen ondersteboven in de gracht terecht.

“Ik kwam niet aan een hoge snelheid uit de richting Poelkapelle, toen ik in de bocht met mijn wielen rechts in de lagergelegen grasberm arriveerde. Ik rukte aan mijn stuur en gaf wat gas om terug op het wegdek te komen. Plots hadden mijn banden grip en rukte de wagen ineens naar links om rond zijn as draaiend aan de overzijde van de straat ondersteboven in de gracht te arriveren“, vertelt de geschrokken chauffeur.

Wagen gaat over kop en belandt in gracht
© RB

“Omdat alle deuren geblokkeerd waren door de zijkanten van de gracht, werd ik gedwongen om door de achterruit naar buiten te klauteren. Gelukkig heb ik enkel een schrammetje aan mijn hand en blijft alles bij blikschade. Toch jammer, ik had nog nooit een ongeval, dit is mijn eerste en ik kwam er inderdaad gelukkig met de schrik vanaf“, besloot RH. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar hoefden niet in te grijpen. Het was enkel werk voor de takelwagen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier