Vrouw zwaargewond na ongeval op N8 in Alveringem

© JT
Redactie KW

Woensdagmorgen gebeurde een zwaar verkeersongeval op de N8 in Alveringem. Ter hoogte van het kruispunt van de Nieuwe Herberg reden een vrachtwagen en een Citroën Berlingo frontaal op elkaar in.

Rond halfacht deze morgen werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een zwaar verkeersongeval met een gekneld persoon op de N8 Ieper-Veurne tussen Nieuwe Herberg in Alveringem en Myosotis in Beauvoorde. Een vrachtwagen die richting Ieper reed, begon te slippen op de besneeuwde weg en kwam dwars over de weg terecht. Een personenwagen die richting Veurne reed kon een aanrijding niet meer vermijden. Ook een bestelwagen die erachter reed deelde in de brokken.

De brandweer diende een bestuurster te bevrijden uit de personenwagen. Zij werd zwaargewond afgevoerd naar AZ West in Veurne. Door het ongeval lekte de mazouttank van de vrachtwagen. Een deel kwam in de gracht terecht en zal na afdamming worden geruimd. De N8 tussen Alveringem Nieuwe Herberg en Myosotis (Beauvoorde) werd een paar uur afgesloten, daarna werd het verkeer beurtelings over één rijstrook doorgelaten.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier