Vrouw krijgt boete en rijverbod na zwaaien met honkbalknuppel bij ongeval

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 30-jarige havenarbeidster moest zich vanmorgen in de Brugse politierechtbank in een weinig sympathiek dossier verantwoorden. Zij raakte in februari vorig jaar betrokken bij een ongeval in de Zeebruggelaan in Zeebrugge.

De dame kwam in Zeebrugge in botsing met een andere wagen. Die moest haar eigenlijk voorrang verlenen, maar volgens het parket reed de vrouw zelf ook te snel. Het kwam tot een woordenwisseling tussen beide bestuurders. Na de botsing stapte de vrouw uit met een honkbalknuppel in haar handen. Daarna reed ze weg. Het slachtoffer kon nog een foto nemen van hoe ze haar middelvinger naar hem opstak. “Ze had dat inderdaad niet mogen doen”, zei haar advocaat in de politierechtbank. “Maar zij heeft het ongeval niet veroorzaakt. Ze heeft erna wel verkeerd gereageerd. Maar zij is havenarbeidster en is wel wat gewoon. Ze moet daar elke dag haar mannetje staan. En die honkbalknuppel? Ze speelt daar soms mee als hobby met haar dochter.”

De politierechter veroordeelde de vrouw niet voor het ongeval, maar wel voor het vluchtmisdrijf. Ze kreeg daarvoor een boete van 1.600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van twee maanden.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier