Vroege wandelaar op vreemde manier verdronken in Koksijde

Vermoedelijk is de man onwel geworden. © JTV
Redactie KW

Een 65-jarige Fransman is woensdagochtend op een vreemde manier verdronken in de Noordzee. Het slachtoffer kwam ten val en kon niet meer gered worden. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.

Het ongeval gebeurde rond 9 uur ter hoogte van het Zouavenplein in Koksijde. Een 65-jarige Fransman was in de zee aan het wandelen en zou dan ten val zijn gekomen. De man, die laarzen aan had, kon plots niet meer vooruit en viel in het water. Zijn laarzen liepen vol en hij moest door enkele wandelaars uit het water worden gesleept.

De man, die er waarschijnlijk al een tijdje lag, werd lange tijd gereanimeerd en gestabiliseerd op het strand door de mugdienst van het ziekenhuis van Veurne. Hij werd met een jeep van de brandweer naar een ziekenwagen vervoerd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Vermoedelijk is de man onwel geworden, maar dat zal nog onderzocht worden door een wetsdokter. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren. “In principe was er geen sprake van kwaad opzet. Alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden”, aldus het parket woensdagmiddag.

(JTV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier