Vrachtwagen hapert met lading aan spoorwegbrug, trucker zwaargewond

De kraan bovenop de vrachtwagen knalde tegen de zijkant van de spoorwegbrug en kantelde. De chauffeur knalde door het bruuske 'remmen' hard tegen de voorruit en raakte daarbij zwaargewond. © JT
Redactie KW

Vrijdagnamiddag is een bestuurder van een vrachtwagen zwaargewond geraakt nadat hij met zijn lading aan een spoorwegbrug langs de IJzerdijk haperde.

De trucker, een 57-jarige man uit Kortemark, reed langs de IJzerdijk, komende uit de richting van Diksmuide, dichtbij de IJzertoren. Daar moest hij met zijn vrachtwagen onder de spoorwegbrug door, maar daar liep het mis. De graafkraan die bovenop zijn trekker stond, knalde tegen de zijkant van de brug. Door de plotse klap werd de bestuurder in zijn cabine naar voor geslingerd en knalde hij hard met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij liep daarbij zware verwondingen op en werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis afgevoerd.

De brandweer kwam ter plaatse omdat er door het ongeval ook olie op de weg terecht was gekomen. Ook Infrabel stuurde een deskundige naar de plaats van het ongeval om te controleren of de brug na de klap nog stevig genoeg is om treinverkeer over door te laten. Tot daarover uitsluitsel is, is er geen treinverkeer tussen Diksmuide en De Panne.

(JT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier