Vijf slipongevallen in De Haan en Bredene

Redactie KW

Door de winterse neerslag blijft het verraderlijk rijden op onze wegen. Donderdagvoormiddag gebeurden al weer een aantal slipongevallen in de politiezone Bredene/De Haan. De politie roept nadrukkelijk op bij dit type weer extra voorzichtigheid aan de dag te leggen.

In Bredene gleed omstreeks 04.45 uur een Hyundai die uit de Noord Edestraat kwam op het kruispunt met de Sluizenstraat rechtdoor het struikgewas in. De 31-jarige Bredenaar die het voertuig bestuurde kwam er met de schrik vanaf. In Klemskerke deden zich kort na elkaar drie ongevallen voor in de Dorpsstraat nabij het tankstation. Om 06.10 uur reed een VW Transporter, bestuurd door een 25-jarige Wingenaar, twee houten paaltjes van een verkeersgeleider omver bij het slippen. Het voertuig was hierdoor niet meer rijvaardig.

Even later slipte op dezelfde plaats een Audi, bestuurd door een 46-jarige Ichtegemse. Zij kon een aanrijding met het eerste voertuig dat nog deels op de rijbaan stond niet vermijden. Dit voertuig werd hierdoor tegen een boom geduwd. Ook de Audi kon niet meer verder rijden. Nog wat later, om 06.25 uur, kon een een 27-jarige Gistelnaar, opnieuw op dezelfde plaats, niet vermijden dat hij op zijn beurt met zijn Ford Transit de Audi aanreed. Een soort kettingbotsing in drie etappes als het ware.

Tijdens de politietussenkomst kwam het ei zo na nog tot een vierde ongeval. Een voorbijrijdend voertuig schoof ook vervaarlijk weg in de richting van één van de politiemensen, die nog net op tijd kon wegspringen. Het voertuig raakte uiteindelijk niets en kon gewoon zijn weg verderzetten. In de Duinenstraat te Bredene slipte ter hoogte van de Frankrijklaan om 07.50 uur nog een 35-jarige Roemeen met een Mercedes. Hij reed daarbij drie houten paaltjes uit de grond. Bij geen enkel ongeval raakte iemand gewond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier