Vier mensen uit brandende woning gehaald in Oostende

Redactie KW

Het vuur werd aangestoken door een bewoner die op die manier zelfmoord wou plegen.

Terwijl de brandweer nog volop bezig was met een brand op de zeedijk, brak ook in de Sint-Franciscusstraat in Oostende brand uit. Daar had een persoon zelf brand gesticht, in een poging om zichzelf zo van het leven te beroven. De man probeerde de politie ook op afstand te houden door een alarmpistool af te vuren. De persoon werd uiteindelijk door de brandweer uit de brandende woning gehaald, hij werd zwaargewond naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Ook drie andere bewoners die in een studio in het gebouw wonen, werden uit het pand gehaald, één van hen wordt voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Horecazaak ‘Mommy’s Bastards’, pas geopend, werd geëvacueerd en zal vrijdagavond zeker dicht blijven. Ook een ander aanpalend pand werd geëvacueerd.

Gezien de brandweer van Oostende nog bezig was aan de zeedijk, kwamen korpsen van Middelkerke, De Haan en zelfs Oostkamp ter plaatse.

(DJ)

>> Wie met vragen rond zelfmoord worstelt of nood heeft aan een luisterend oor, kan terecht bij www.preventiezelfdoding.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier