VIDEO Uitslaande woningbrand door defecte boiler in Moere

© DJ
Redactie KW

Drie brandweerposten werden woensdagavond opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in Moere. De bewoner kon tijdig het huis verlaten, maar de schade aan de woning is groot.

De brand ontstond rond 19.45 uur in de Molenstraat in Moere, een deelgemeente van Gistel. Een voorbijganger merkte een hevige rookontwikkeling op uit het dak van de woning met huisnummer 52. Ze verwittigde de hulpdiensten en de bewoner van het huis. De man kon nog zijn wagen buiten zetten, maar moest verder lijdzaam toezien hoe de vlammen uit het dak sloegen.

Veel schade

De brandweerpost van Gistel was snel ter plaatse en kreeg bijstand van de collega’s uit Oostende en Koekelare. Volgens de eerste vaststelling is de brand ontstaan in een kamer onder het dak, vermoedelijk door een defecte boiler. Niemand raakte gewond, maar er is heel wat brand-, rook-, en waterschade. De bewoner kon de nacht niet thuis doorbrengen en werd opgevangen.

https://www.youtube.com/watch?v=Lx483-ciuYM

Het is niet de eerste maal dat de buurt in Moere opgeschrikt wordt door een hevige brand. In maart 2016 was er al een uitslaande woning brand in de Molenstraat, een paar honderd meter verder. Enkele maanden eerder brandde er in de achterliggende wijk in de Alfons Vanheestraat een tuinhuis uit. In maart 2017 was er een vernielende brand in een rijwoning langs de Provincieweg.

(DJ/video JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier