VIDEO Uitslaande brand legt villa in Torhout in de as

De brand is nog maar net uitgebroken: de vlammenzee is gigantisch. © Foto JS
Johan Sabbe

Dinsdag omstreeks 13.30 uur is er een felle brand uitgebroken in een villa bij het begin van de Revinzestraat in Torhout. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al door het dak.

In de witte villa, waarvan een identiek exemplaar naast de deur, woonde een oudere vrouw, die naar verluidt lag te slapen. Ze kon de woning gelukkig tijdig verlaten. Ze raakte lichtgewond en werd in shock overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. De twee naast elkaar gebouwde huizen behoorden ooit toe aan de broers die destijds de bekende Torhoutse vrachtwagengarage Spillier runden. Een van hen is al een hele tijd geleden in een verkeersongeval omgekomen. De andere broer stierf pas een kleine maand geleden.

Rookpluimen stegen metershoog op

De Torhoutse brandweer snelde vliegensvlug ter plaatse om het vuur in de villa, die omringd wordt door bomen, te blussen. Helaas viel er maar weinig te redden, want er was een grote vlammenzee ontstaan. Toch gingen de brandweerlui met man en macht de brand te lijf.

De hoge vlammen sloegen door het dak van de leegstaande villa in Torhout.
De hoge vlammen sloegen door het dak van de leegstaande villa in Torhout.© Foto JS

Het eerste deel van de Revinzestraat, vlakbij de drukke Vredelaan, werd voor alle verkeer afgesloten. De rookpluimen stegen hoog op en het vuur was tot ver in de buurt te ruiken. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend.

(JS – video AFr)

https://www.youtube.com/watch?v=yz4o5IGO9qk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier