VIDEO E403 richting Kortrijk tijdlang versperd door gekantelde vrachtwagen in Torhout

© GST
Redactie KW

Omstreeks 14.30 uur is er een ongeval gebeurd op de E403 net voorbij de afrit Torhout richting Kortrijk. Intussen is al de weg weer vrij.

Een vrachtwagen, geladen met aarde, is er op een signalisatiewagen ingereden die op het rechterrijvak stond ter bescherming van asfalteringswerken aan de rijbaan. De vrachtwagen probeerde nog te remmen, maar is zo beginnen slippen, ging door de vangrails en is nadien gekanteld. De aarde kwam zo op de weg terecht. De twee rijvakken werden versperd. De chauffeur kon op eigen kracht de zwaar gehavende cabine verlaten en kreeg de eerste zorgen in de ziekenwagen.

https://www.youtube.com/watch?v=cq_ITwcvnA8

Door het ongeval werd het verkeer richting Kortrijk afgeleid via de afrit Torhout om in Lichtervelde de snelweg weer op te rijden. In de andere richting gebeurden ook nog twee andere ongevallen, vermoedelijk door afgeleide bestuurders. Daar bleef de schade beperkt en raakte niemand gewond.

VIDEO E403 richting Kortrijk tijdlang versperd door gekantelde vrachtwagen in Torhout

De rijbaan was omstreeks 19.20 uur weer vrij voor het verkeer. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Het verkeer moest de snelweg verlaten in Torhout en werd van daaruit omgeleid naar de oprit in Lichtervelde. Verkeer over langere afstand kreeg de raad om vanuit Gent de E17 te nemen richting Kortrijk. Ondertussen zijn alle omleidingen stopgezet, aldus het Verkeerscentrum.

(GST/AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier