VIDEO Deel van Oostende zit zonder water, stad moet 15 bomen kappen om lek te dichten

Redactie KW

De Watergroep kreeg donderdagmorgen rond 5 uur verschillende meldingen van Oostendenaars die geen water hadden thuis.

Het ging vooral om bewoners van de wijken Stene en Zandvoorde, maar ook in Gistel en Leffinge kwamen er oproepen binnen over verminderde waterdruk. Aanvankelijk was het niet duidelijk waar het waterlek was ontstaan.

Pas toen de politie meldde dat een deel van het terrein aan de schietstand in de Klokhofstraat onder water stond kon het lek gelokaliseerd worden. In de berm en tussen de bomen langs de Zandvoordestraat spoot er water uit de grond. De stad Oostende moest een vijftiental hoge bomen kappen om tot bij het lek te geraken. De politie kwam ter plaatse om het verkeer op de Zandvoordestraat te regelen om de veiligheid tijdens het kappen te verzekeren.

Pas toen de bomen tegen de vlakte waren, kon De Watergroep een put graven om het lek te lokaliseren en te herstellen. De meeste wijkbewoners hadden rond de middag al opnieuw water, met verminderde druk. Enkel sommige bedrijven en bewoners van de Zandvoordestraat zitten momenteel nog zonder water. “Maar zij kregen noodwater aangeboden”, klinkt het bij De Watergroep, die momenteel het lek aan het herstellen is.

Na de hinder kan het water mogelijk bruin kleuren. Verbruikers krijgen de raad om de kraan te laten lopen tot het water opnieuw helder is. In de omgeving van het industrieterrein in de Zandvoordestraat zouden de problemen iets langer kunnen aanhouden. Het lek is omstreeks 15 uur nog niet helemaal hersteld.

(DJ/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=zo4NhwbNu_w

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier