“Versterking brandweer bleef lang weg”

Redactie KW

Eigenaar Dirk Storme, van het gelijknamige bedrijf uit Oostkerke dat landbouwmachines onderhoudt en verkoopt, heeft bedenkingen bij het optreden van de brandweer nadat zijn loods zaterdagavond volledig uitbrandde.

Omstreeks 21 uur zaterdagavond brandde de loods van Dirk Storme langs de Hoekestraat in Oostkerke-Damme volledig uit. De loods stond vol met landbouwvoertuigen die door Storme worden onderhouden en verkocht. Hij ontwikkelde er ook metaalconstructies. “Op het moment dat de brand uitbrak was ik niet thuis, ik zat in Sijsele”, zegt een teneergeslagen Dirk Storme. “Het was een vriend van mijn zoon die me om 21u15 opbelde en liet weten dat hij vlammen zag nabij onze loods. Ik ben zo vlug mogelijk naar huis gereden. Op dat moment was de brandweer er nog niet. De eerste ploeg van vier tot vijf man kwam vijf minuten later toe. Ze hadden echter niet voldoende bluswater en riepen versterking in van de korpsen van Brugge en Blankenberge.”

Daar liep het blijkbaar verkeerd want die versterking liet bijna anderhalf uur op zich wachten. We vernemen dat de korpsen de weg niet direct vonden naar de loods in het landelijke Oostkerke. “Men heeft toen een motard laten voorrijden om uiteindelijk toch de juiste route te tonen”, klinkt het bij eigenaar Storme. “De brand zou niet eens in de loods zelf ontstaan zijn, maar in de bak van een vrachtwachten die naast de loods stond. Daar lag een bosmaaier in. Misschien dat er vanuit dat brandstofreservoir op een of andere manier brand is ontstaan. Ik weet het allemaal niet…”, zucht Storme. “Wat ik wel weet, is dat de struiken tussen de vrachtwagen en de loods vuur gevat hebben en dat het zo overgeslagen is naar de loods zelf.”

De politie kwam intussen ter plaatse en sloot de loods en omgeving af. Zondagavond komen ze terug met een speurhond. “Voor mij is dit een raadsel”, zegt Dirk Storme. “Jaren van hard werk gingen in vlammen op. Ik ben wel goed verzekerd, maar heel die procedure kan erg lang aanslepen. Intussen kan ik niet of nauwelijks verder werken…”

(PDV – foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier