Verkeer rond Kortrijk in de knoop na drie incidenten

Het gevaarte blokkeerde een groot deel van de snelweg. © (Foto LSi)
Redactie KW

Op de verkeerswisselaar van de E403 naar de E17 richting Gent in Aalbeke (Kortrijk) is rond half zes deze ochtend een vrachtwagen gekanteld. Dat zorgt zowel op de E403, E17 en Kortrijkse ring R8 voor files van zo’n drie kwartier.

Rond half zes dinsdagmorgen gebeurde een eerste incident. Een vrachtwagen ging in de bocht van de verkeerswisselaar aan het kantelen, schoof langs de vangrail en schoof uiteindelijk verder tot op de oprijstrook van de E17. De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht en moest op andere vrachtwagens overgeladen worden. De chauffeur raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer zorgt met een veegwagen voor het opruimen van het wegdek. De takelwerken zullen nog de hele ochtendspits duren.

De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht en moest op andere vrachtwagens overgeladen worden
De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht en moest op andere vrachtwagens overgeladen worden© (Foto LSi)

Iets verderop, op de E403 richting Kortrijk ter hoogte van Moorsele, zorgt een defecte vrachtwagen voor heel wat hinder. Vrachtwagens konden er een tijdje niet meer langs en hielden al het verkeer tegen. Na een tijdje was de linkerrijstrook weer beschikbaar. Dat er op die E403 ook werken aan de gang zijn, vergemakkelijkt de situatie allerminst.

Op de R8 in Bissegem tenslotte deed zich vanochtend ook nog ongeval voor. De linkerrijstrook is er versperd en er staat een file tot voorbij Gullegem.

Ook op de E403 richting Kortrijk en rond de verkeerswisselaar A19-R8 is het vanochtend aanschuiven geblazen.
Ook op de E403 richting Kortrijk en rond de verkeerswisselaar A19-R8 is het vanochtend aanschuiven geblazen.© MVM

(LSi/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier