Verdachte blijft aangehouden voor vluchtmisdrijf na crash in Oostende

De bestuurder crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. © a-DJ
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 18-jarige Waal met een maand verlengd voor een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende. Bij het ongeval vielen vier zwaargewonden. Pierre B. werd pas enkele dagen later in Bergen ingerekend door de politie.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus vroegen vier meisjes uit Vlaams-Brabant in het centrum van Oostende een lift richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar stapten uiteindelijk in bij een 18-jarige man uit Le Roeulx en een 17-jarige uit La Louvière. Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de gestolen Peugeot 207. Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte aan snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder nam toch de benen.

De politie ging met man en macht op zoek naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij op 25 augustus in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De verdachte probeerde nog tevergeefs te vluchten, maar hij liep op krukken en geraakte niet ver. De verdediging vroeg tevergeefs om de vrijlating van de verdachte. Het is onder andere nog wachten op een nieuw verhoor. Daarnaast vreest de raadkamer dat B. na zijn vrijlating zou kunnen vluchten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier